Hrozny pro výrobu tohoto vína pocházejí z více jak 50 let staré vinice Stará hora v Novosedlých, z nadmořské výšky 230m s jihozápadní expozicí.
V současné době je Neuburské velkou vzácností, jelikož jej vinaři nevysazují.
Vína se vyznačují plností, vysokým extraktem. Zráním v lahvi, získává na kvalitě.
1
K
|
Jeden kopecZákladní ovocná, nekomplikovaná, svěží a lehká vína s vysokou pitelností, určená především do gastronomie „na skleničku“, tzv. housewine, ale také vína mladá, svatomartinská apod. |
2
K
|
Dva kopceVína ovocná, květnatá, svěží a dobře pitelná, lehčího typu. Vína z velké části pocházející z mladších vinic jsou vyráběna v nerezu s jemnou prací míchání na kvasnicích. |
3
K
|
Tři kopceVína vyšší vyzrálosti s tóny zralého ovoce, v chuti intenzivní, ovocitá a šťavnatá, středně plného typu. Vína většinou pochází z vinic starých mezi 15 a 25 lety a jsou tvořena v nerezu či částečně v sudu nebo betonové nádobě s intenzivnější prací míchání na kvasnicích. |
4
K
|
Čtyři kopceVína vysoké zralosti s koncentrovanou vůní a chutí, s tóny přezrálého ovoce a výraznou chuťovou stopou. Vína většinou pochází z vinic starších 25 let, leží delší dobu na jemných kvasničních kalech a mohou zrát v sudu, betonové, granitové či jiné nádobě. |